Waarom is mijn vermelding verborgen?
Een verborgen vermelding verschijnt niet in de zoekresultaten, op je profiel of op het eigen adres. De drie redenen waarom dit gebeurt, en wat je aan elk van deze kunt doen.
Laatst bijgewerkt op 12 oktober 2026
Een verborgen vermelding is er een die niet zichtbaar is voor gasten - het zal niet verschijnen in zoekopdrachten, op je profiel of op het eigen adres.
Er zijn drie redenen waarom een vermelding verborgen is, en wat je vervolgens doet hangt af van welke van toepassing is.
Je hebt het zelf verborgen
Als jij of een co-host op de Verbergen knop van de vermelding heeft geklikt, kun je het op elk moment weer zichtbaar maken. Ga naar Beheer Vermeldingen, open het Verborgen tabblad bovenaan de pagina, en klik op Activeren voor de vermelding. Het wordt meteen weer actief.
Houfy heeft de vermelding gemarkeerd
Als Houfy een vermelding heeft gemarkeerd - meestal tijdens verificatie, of na een boekingsprobleem - is de vermelding verborgen en leest de knop Verzoek om te activeren in plaats van Activeren. Hierop klikken stuurt je verzoek naar ons verificatieteam om te beoordelen; het schakelt de vermelding niet automatisch weer in. Als je vermelding Verzoek om te activeren toont, schrijf dan ook naar info@houfy.com zodat we het kunnen oppakken en je kunnen vertellen wat nodig is.
Een ding dat hosts verrast: wanneer een vermelding is gemarkeerd, zijn normaal gesproken alle actieve vermeldingen op dat account tegelijkertijd verborgen, niet alleen de betrokken vermelding. Dus als al je vermeldingen samen verdwenen zijn, is dit bijna zeker de reden.
Houfy-ondersteuning heeft het verborgen
Een vermelding kan ook door ons team verborgen worden - bijvoorbeeld terwijl een richtlijn of eigendomsprobleem wordt opgelost. Als je de vermelding niet hebt verborgen en deze niet is gemarkeerd, schrijf dan naar info@houfy.com en we zullen je vertellen wat er is gebeurd en wat nodig is om het te herstellen.
Niet hetzelfde: in de slaapstand
In de slaapstand pauzeert nieuwe reserveringen voor een bepaalde periode, maar het verbergt je vermelding niet. Een vermelding in de slaapstand blijft in je normale vermeldingen tabblad met In de slaapstand tot erop weergegeven, en de Activeren knop op die kaart beëindigt de slaapstand.