Jak anulować przypomnienie o płatności za rezerwację?

Ostatnia aktualizacja 24 sierpnia 2026

Przypomnienia o płatności nie mogą być anulowane pojedynczo, a na stronie rezerwacji nie ma przycisku Anuluj.

Houfy wysyła gościowi jedno przypomnienie o płatności za rezerwację, w dniu terminu płatności. Jest ono wysyłane automatycznie, na podstawie samej rezerwacji, a nie na podstawie przypomnienia, które można wyłączyć, i jest wysyłane tylko raz na rezerwację.

Przypomnienie nie jest w ogóle wysyłane, gdy w dniu terminu płatności spełniony jest którykolwiek z tych warunków:

  • pozostała kwota do zapłaty wynosi zero,

  • rezerwacja jest oznaczona jako w pełni opłacona,

  • istnieje już automatyczna zaplanowana opłata za rezerwację.

Aby zatrzymać przypomnienie, usuń powód jego wysłania. Otwórz rezerwację, przejdź do sekcji Płatności i albo zbierz pozostałą kwotę, oznacz rezerwację jako w pełni opłaconą, albo ustaw zaplanowaną opłatę za pozostałą kwotę. Gdy pozostała kwota zostanie uznana za uregulowaną, przypomnienie nie zostanie wysłane.

Jeśli gość już zapłacił Ci poza Houfy, otwórz rezerwację, przejdź do Akcje i wybierz Dodaj szczegóły płatności poza Houfy, aby to zarejestrować. To usuwa pozostałą kwotę i zatrzymuje przypomnienie.

Czy to odpowiedziało na Twoje pytanie?

Pokrewne artykuły

Settings

Ask AI for a summary of Houfy
These links open an AI assistant with a summary prompt written by Houfy.
© 2026 Houfy, Inc