Wstrzymaj lub aktywuj ogłoszenie na Houfy
Proszę postępować zgodnie z poniższymi krokami, aby wstrzymać lub ponownie aktywować swoją ofertę na Houfy:
Ostatnia aktualizacja 5 października 2026
Aby wstrzymać ogłoszenie, przejdź do Ogłoszenia i kliknij Wstrzymaj w bloku ogłoszenia. Wstrzymaj znajduje się obok Usuń i Ukryj pod odznaką ukończenia, z Edytuj, Kalendarz, Cennik i Podgląd w dolnym wierszu oraz zieloną odznaką Aktywne po prawej stronie.
Houfy pyta, jak długo chcesz wstrzymać ogłoszenie. Wybierz długość z rozwijanego menu - 1 miesiąc, 2 miesiące, 3 miesiące, 6 miesięcy, 9 miesięcy lub 1 rok. Domyślnie ustawione jest 1 miesiąc. Musisz wybrać długość; nie ma opcji wstrzymania na czas nieokreślony.
Co robi wstrzymanie
Twoje ogłoszenie nie pojawia się już w wynikach wyszukiwania Houfy, więc nowi goście nie mogą go znaleźć.
Twój kalendarz jest ukryty na stronie ogłoszenia. Goście, którzy już mają link do twojego ogłoszenia, mogą nadal wysłać ci wiadomość za pomocą Skontaktuj się z gospodarzem - jeśli chcesz całkowicie uniknąć kontaktu z gośćmi, zamiast tego ukryj ogłoszenie.
Rezerwacje, które już masz, nie są dotknięte.
Wstrzymanie kończy się samoistnie. Gdy minie wybrana przez ciebie data końcowa, Houfy ponownie aktywuje ogłoszenie - nie musisz nic robić.
Aktywuj wstrzymane ogłoszenie wcześniej
Jeśli chcesz je przywrócić przed zakończeniem wstrzymania, kliknij Aktywuj w bloku ogłoszenia. Gdy ogłoszenie jest wstrzymane, jego blok wyświetla Wstrzymane do, a następnie datę końcową; przycisk Wstrzymaj jest zastępowany przez Aktywuj, Ukryj pozostaje na swoim miejscu, a zielona odznaka Aktywne zmienia kolor na żółty i wyświetla Wstrzymane.